Lukk

Logg inn

Vennligst logg inn med ditt brukernavn og passord.

Logg inn

Can’t remember your accounts password?

Can't access your account?

Velg ditt språk

Denne siden er tilgjengelig på følgende språk:

  Velg sted

  Gulvets betydning for matproduksjon og matsikkerhet

  Det tar bare en enkelt tilbakekalling av et produkt for å sette kundelojalitet i fare. Alle detaljer, inkludert gulvet, er viktige for å sikre hygiene og matsikkerhet i næringsmiddelproduksjonen.​

  ​​Gulvets betydning for foedevareproduktion​​

  Robert Bentley - Global Product Manager Ucrete Industrial FlooringI næringsmiddelindustrien henger matsikkerhet og kundetillit tett sammen, og de er hjørnesteinene som suksessrike matprodusenter bygger en langsiktig og sterk merkevare på. Imidlertid kan en hendelse eller et tilbakekalt produkt være nok til å sette kundelojalitet og bedriftens omdømme i fare. Nyere tilbakekalling av mat viser at hver eneste detalj – fra og med gulvet – er viktig i matproduksjon.​

  Vi snakket med Robert Bentley, Global Product Manager for Ucrete Industrial Flooring fra Master Builders Solutions, om hvordan et gulvbelegg kan bidra til å forhindre matforurensning og øke mattryggheten og produktiviteten.

  Les intervjuet med Robert nedenfor.


  Robert Bentley, hva ser du på som det viktigste temaet i årene som kommer?

  Det er enkelt. For de fleste av våre kunder i næringsmiddelindustrien tror jeg at mathygiene allerede er utrolig viktig og vil bli enda viktigere i fremtiden.​

  Hvorfor er det sånn?​

  Global matproduksjon vil møte mange utfordringer på grunn av megatrender med voksende befolkninger og urbanisering. Noen av disse utfordringene kan være direkte relatert til mathygiene.

  Først matsvinn. Med økende befolkning og press på matforsyningskjeden, blir denne saken stadig viktigere og vi må redusere den enorme mengden mat som kastes, spesielt i Europa. Mer hygieniske matfabrikker kan redusere svinn og øke holdbarheten – to faktorer som kan bidra til å redusere svinn.

  For det andre gjør de stadig voksende produksjonsenhetene i næringsmiddelindustrien at omfanget av de mulige konsekvensene for folkehelsen også vil øke dersom hygienen settes i fare.

  Ucrete gulve til storkøkkener og bryggerier  

  Hvordan påvirker gulvbelegg hygienen?​

  Hver del av en fabrikk er bundet sammen av gulvet. Gulvet må være rent for å hindre at forurensning eller infeksjon transporteres rundt. Tenk for eksempel på en enkel ting som om de ansattes fottøy blir ordentlig rengjort. Dette er en våt prosess ved inngangen til viktige fabrikkområder. Der det er fuktighet vil bakterier og mugg formere seg, spesielt hvis renseprosessen har vært ineffektiv.

  Et gulv som er tett, ugjennomtrengelig og tørker raskt kan bidra til å begrense den mulige effekten. Hvis du kombinerer det med en løsning somUcrete, som kan renses for å fjerne bakterier like effektivt som rustfritt stål, begynner gulvet å fremme et mer helhetlig hygienisk miljø.

  Hygiene handler ikke bare om rengjøring, men også om holdbarhet. Et defekt gulv går alltid på akkord med hygiene og matsikkerhet.

  Handler ikke god hygiene egentlig bare om å bruke de riktige rengjøringsmidlene?

  God hygiene handler om å designe et miljø som sikrer at faktorene «konstruksjon» og «bruk» er både hensiktsmessige og i balanse. Å velge og konstruere riktig Ucrete-gulv gir det største antallet alternativer. Rengjøring og sterilisering er eksempler på bruksfaktorer. Mange vanlige industrigulvbelegg er ikke langtidsbestandige mot ulike rengjøringsmidler og metoder (f.eks. varmtvannsskylling) og kan derfor aldri anses som hygieniske. For å ha et trygt miljø trenger vi veldesignede gulv som er enkle å rengjøre, som ikke absorberer fukt og kan vare i tjue år eller mer uten å sprekke eller forringes. Ucrete oppfyller disse kravene.

  Les mer om hvorfor Ucrete er det perfekte gulvet for næringsmiddelindustrien​ 

  ​Kontakt vår norske gulvspesialist, Hans Kristian Knobel​, for mer informasjon og veiledning.

  Ucrete Industrigulve

  Ucrete Industrigulve

  Verdens sterkeste gulv siden 1969

  Gulvløsninger til Bryggerier

  Gulvløsninger til Bryggerier

  Les mer om løsninger for bryggerier i brosyren.